|
Om de kwaliteit van hun producten ten aanzien van hun klanten te kunnen bewijzen zijn de industrie, de producent en de overheid genoodzaakt om gebruik te maken van juiste analyseresultaten bekomen door deskundige laboratoria.
De Food Pilot toont deze deskundigheid aan via werking overeenkomstig de ISO 17025 norm.
Deze norm specificeert onder andere de algemene eisen voor competentie inzake het uitvoeren van laboratoriumanalyses.
De Belgische Accreditatie-instelling, BELAC, kijkt jaarlijks toe op de goede naleving van deze norm.
ILVO en de- Food Pilot kreeg hiertoe het accreditatiecertificaat nr. 033TEST ISO 17025 toegekend.
Momenteel worden in de geaccrediteerde laboratoria meer dan 80 verschillende analysemethoden uitgevoerd.
Regelmatig worden bijkomende methoden aan de geaccrediteerde scoop toegevoegd.
Daarnaast wordt nog een veelvoud van andere analyses uitgevoerd die niet onder de geaccrediteerde scoop vallen maar wel in de geaccrediteerde omgeving worden uitgevoerd.
Download hier de flyer met het overzicht van laboanalyses
|