EN / NL / FR / DE

Houdbaarheid

Op het einde van de bewaartijd dient een product nog aan een uitgebreid aantal kwaliteitsaspecten te voldoen. De Food Pilot bundelt haar expertise in microbiologie, textuur, smaak, kleur en de wijze van verpakking om op een veelzijdige wijze de houdbaarheid van producten te bepalen en proberen te verlengen.

De Food Pilot beschikt over een grote expertise en infrastructuur om vragen van voedingsbedrijven betreffende houdbaarheid te beantwoorden. Er zijn productielijnen aanwezig waarmee nieuwe ingrediënten, recepten of processen op semi-industriële schaal kunnen uitgetest worden. Tevens is infrastructuur beschikbaar voor het verpakken van levensmiddelen onder beschermende atmosfeer en bewaring onder gecontroleerde condities. De bepaling van de microbiologische, de (bio)chemische, de fysische en de sensorische kwaliteit gebeurt in de hierboven beschreven labo’s. Tot slot is een uitgebreide collectie aan isolaten van pathogene en bederforganismen uit de praktijk beschikbaar, die kunnen ingezet worden voor challenge testen, waarbij de micro-organismen geïnoculeerd worden op de voedingsmiddelen.

Contacteer


Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01