EN / NL / FR / DE

Inhoudsstoffen bepaling

Componenten zoals vet, eiwit en andere inhoudsstoffen kunnen bepaald worden (1), maar we kunnen tevens je receptuur onder de loep nemen.
Een geoptimaliseerd recept kan immers leiden tot een reductie van E-nummers, een verlaging van vet, suiker of zout (2).

Daarnaast is het mogelijk gezondheidsbevorderende bestanddelen te meten (3) en ze beter te behouden mits een geoptimaliseerd productieproces (4).

Gedetailleerde lijst met analyses

Daarnaast kunnen stalen geanalyseerd worden op aanwezigheid van genetisch gewijzigde organismen (GGO’s; “screening”), soort/type GGO’s (“identificatie”) alsook het relatief gehalte aan GGO’s per ingrediënt (“kwantificatie”). Zie gedetailleerde lijst met analyses. Gedetailleerde lijst met analyses

Contacteer:

  • Hadewig Werbrouck      +32 9 272 30 18 (1)
  • Barbara Duquenne     +32 9 272 30 50 (2)
  • Els Daeseleire     +32 9 272 30 32 (3)
  • Isabel Taverniers     +32 9 272 28 41     Isabel.taverniers@ilvo.vlaanderen.be
  • Food Pilot verantwoordelijke Katleen Coudijzer     +32 9 272 30 19 (4).


Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01