EN / NL / FR / DE

Demoruimte en workshops

De Food Pilot stelt een demoruimte beschikbaar aan technologieaanbieders, uitgerust met alle nodige utiliteiten. Hierin kunnen zij hun realisaties demonstreren aan een groot publiek, of testen doen met hun klanten in een B2B relatie.

Op regelmatige basis organiseert de Food Pilot workshops waarin technologieën diepgaand worden toegelicht en gedemonstreerd. Eigen technologieën komen hierbij aan bod, alsook technologieën van toestelleveranciers.




Gebruik van de demoruimte

De demoruimte is beschikbaar voor iedereen die er gebruik van wil maken, zoals toestelleveranciers, onderzoeksinstellingen, of voedingsbedrijven. De demoruimte is uitgerust met alle nodige utiliteiten, zoals water, stoom, perslucht en elektriciteit. Bovendien kan nevenapparatuur benut worden om processen te ondersteunen, zoals voorverwarmen, mengen, pompen, afvullen en zo meer. Technologische begeleiding bij de processen kan geboden worden. Aanvullend kan via laboanalyses de kwaliteit van de geproduceerde producten gemeten worden, zoals steriliteit, stabiliteit, smaak, …

De demoruimte kan benut worden voor tijdelijke of langdurige plaatsing van een toestel, zodat geïnteresseerde bedrijven het toestel kunnen evalueren of uittesten.

Organisatie van workshops

Op vraag van een technologieleverancier of andere partijen kan de Food Pilot een workshop organiseren waarin een technologie wordt gedemonstreerd en toegelicht aan een groot publiek. Daarbij kan de Food Pilot zorgen voor de communicatie vooraf, de ontvangst van de deelnemers, de uitvoering van of assistentie bij de demo’s, eventuele wetenschappelijke ondersteuning, een verslag en communicatie nadien. Zo wil de Food Pilot een platform vormen voor technologieverkenning.

Op dezelfde manier plaatst de Food Pilot op regelmatige tijdstippen eigen apparatuur in de kijker, om bedrijven kennis te laten maken met bepaalde innovatieve technologieën. Deze technieken kunnen vernieuwend zijn op vlak van duurzaamheid (verbruik van energie, stoom, water of onderhoud) of kwaliteit van de producten, waaronder de nutritionele kwaliteit. Een greep uit de afgelopen workshops: de technologie van M4E (magnets for emulsion), de spiraalfilterpers, innovatie in pasteurisatie, in-line detectiesystemen, technieken voor reiniging en desinfectie, …

Meer weten?

Contacteer Karen Verstraete, +32 9 272 30 15


Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01