EN / NL / FR / DE

Smaak- en geuronderzoek

Food Pilot heeft haar smaaklabo met getrainde proevers verder geprofessionaliseerd en uitgebreid met diepgaande chemische geuranalyses. Smaakonderzoek en analyse van de geur van een product wordt frequent ingezet bij productontwikkeling. De uitrusting in het gestandaardiseerd smaaklabo laat toe dat de getrainde keurders op een objectieve manier kleine smaakverschillen kunnen detecteren en beschrijven.

Chemische analyse met behulp van GC-MS laten toe de aromacomponenten te identificeren en diepgaand inzicht te verwerven in smaakopbouw en smaakafwijking van producten. Inzicht in de moleculaire basis van smaak/aroma van producten kan immers leiden tot succesvolle product- en procesinnovaties.


Contacteer


Food Pilot – op site ILVO eenheid Technologie en Voeding – Brusselsesteenweg 370 – 9090 Melle – België – T +32 9 272 30 00 – F +32 9 272 30 01